skip to Main Content

Moje ime je Ivana, dolazim iz Splita i vlasnica sam novog brenda keramike zvanog la.pjat. Imam 31 godinu, supruga sam i mama jednogodišnjeg dječaka. Iako sam magistra ekonomije i prije sam radila u struci, ljubav prema keramici me odvukla u potpuno druge vode. Skupila sam hrabrosti i nakon što mi je porodiljni dopust završio, dala sam otkaz i pokrenula vlastiti biznis.

Brend je nastao sasvim spontano nakon par godina bavljenja keramikom kao hobijem. Čim sam krenula na tečaj keramike zaljubila sam se u proces izrade jednako kao i u rezultat cijelog procesa. Rad sa glinom je za mene odmor za tijelo i za duh i zaista sam sretna i ponosna što predmeti koje izrađujem danas uveseljavaju mnoge.

la.pjat je star tek godinu dana i nadam se da će rasti kako rastu i moje vještine izrade keramičkih predmeta. Trenutno izrađujem etazere, stalke za nakit, tanjure i pladnjeve te šalice sa natpisima.

Inspiraciju pronalazim u svakodnevnom životu. Svaki predmet je kreiran da vam mrvicu uljepša život. Svaki predmet prolazi isti proces, a potpuno su ručno rađeni. Od oblikovanja gline, do bikvitnog pečenja, bojanja i glaziranja do glazurnog pečenja i na kraju stavljanja listera. Proces je dugotrajan ali krajnji rezultat vrijedi svake minute.

Svaki predmet koji izradim je jedinstven i ne postoje dva identična. Svi su nesavršeni, izrađeni s puno ljubavi i njihove nepravilnosti ih čine posebnima.

Još uvijek sam na početku svog poslovnog puta ali nadam se da će moja keramika još dugo vremena uljepšavati živote mojih kupaca.

Back To Top